• ‘Door mijn achtergrond ben ik gewend te luisteren, te improviseren en alert te zijn.’

Dagvoorzitter.

Een congres of bijeenkomst valt of staat met een goede dagvoorzitter. Die bepaalt de sfeer, houdt het doel voor ogen en bewaakt de tijd. Graag denk ik daarom al in een vroeg stadium mee over vorm en inhoud. Ik ben de verbindende schakel tussen sprekers en luisteraars en zie er op toe dat bezoekers ook daadwerkelijk antwoord krijgen op de vragen die ze hebben.

Door mijn achtergrond in de media ben ik gewend me te verplaatsen in luisteraars, te improviseren en alert te zijn. Ik ben positief en betrokken, maar ook kritisch als de situatie daarom vraagt.

Mijn opdrachtgevers zijn divers; (semi)overheden, bedrijven en kunstinstellingen.

Elke bijeenkomst vraagt om een combinatie van diepgang, tempo en lichtheid. Hier ben ik in gesprek met buurtbewoners in Amsterdam tijdens een werkbezoek van de minister.

Foto: Liesbeth Dingemans

Elk congres of bijeenkomst draait in essentie om het publiek. Zij moeten zich aangesproken voelen en de kans krijgen vragen te stellen.

Foto: Anouck Wolf

Als dagvoorzitter maak ik graag gebruik van de dynamiek in een zaal. Het zorgt ervoor dat een bijeenkomst niet alleen nuttig wordt, maar ook boeiend.

Foto: Quirien de Leeuw

Tijdens congressen treed ik ook op als debatleider, zoals hier in Eindhoven bij het Nationaal Sport Innovatie Congres.

Opdrachtgevers.

Reacties van opdrachtgevers

De kracht van Margreet is dat ze exact de vragen weet te stellen die in het publiek leven en bovendien goed doorvraagt. Als het nodig is geeft ze het gesprek op een nette en humoristische manier een andere wending. Ze is prikkelend en open. Daarnaast is Margreet een heel fijn persoon om mee samen te werken, zowel in de voorbereiding als op de avond zelf.

Margreet heeft ons jubileumcongres op vriendelijke én pittige wijze geleid. Voor het publiek een echte gastvrouw, voor de sprekers een interviewer met kennis van zaken. Voor mij als organisator heerlijk om met zo’n vakvrouw te werken: goed voorbereid, to the point en professioneel.

Margreet is een enthousiaste en sprankelende persoonlijkheid. Wij hebben haar ervaren als een betrokken en professionele dagvoorzitter en discussieleider. Ze denkt mee over de vorm van discussies, bereidt zich goed voor en verdiept zich in de materie waardoor er een heldere lijn ontstaat en de boodschap duidelijk overkomt. Met veel plezier hebben wij met haar samengewerkt tijdens onze relatiedag.

Margreet weet een discussie in goede banen te leiden door op een prettige toon scherpe vragen te stellen, snel te kunnen schakelen en in te haken op wat er gezegd wordt, zonder de essentie van het vraagstuk te verliezen.

Margreet bereidt zich vakkundig voor. Ze weet precies de goede, kritische en scherpe vragen te stellen. Ze is snel en doortastend, zonder drammerig over te komen. Margreet is een zeer ervaren gespreksleidster, maar vooral ook een hele leuke, enthousiaste vrouw. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij was om met haar samen te werken.

Modereren is een vak, en Margreet beheerst dat vak als geen ander. Vanuit haar jarenlange ervaring weet ze precies wat er nodig is om het beste in haar gasten naar boven te halen. Dit leidt tot boeiende en bijzondere gesprekken van hoge kwaliteit, geleid onder een ijzersterke regie. Dankzij haar professionele, daadkrachtige en betrokken werkwijze, is het een groot plezier met Margreet samen te werken.

Contact.

Wilt u meer weten over mijn inzetbaarheid of meer informatie over mijn werkwijze? Stuur dan een e-mail naar margreet@margreetreijntjes.nl.

© Copyright 2017 - Margreet Reijntjes