• ‘Met empathie en voortvarendheid help ik partijen bij het zoeken naar een oplossing in hun geschil.’

Mediator.

Als mediator begeleid ik partijen die een conflict hebben in werk- en/of privésituaties. Met empathie en voortvarendheid help ik partijen bij het zoeken naar een oplossing in hun geschil. Ik stel mij daarbij neutraal en onpartijdig op.

De ervaringen die ik heb opgedaan als interviewer gebruik ik om in een veilige sfeer met elkaar op zoek te gaan naar achterliggende emoties en belangen. Ik heb een door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland) geaccrediteerde opleiding gevolgd.

Voor deze werkzaamheden ben ik een samenwerking aangegaan met mediator Francien Knorringa en zijn we samen inzetbaar voor co-mediation.

Als interviewer ben ik gewend echt te luisteren en door te vragen, die vaardigheden zet ik in tijdens mijn mediations, waardoor complexe situaties verhelderd worden.

Foto: Femke Teussink

Een conflict in iemands leven is belastend en voor partijen kan het daarom heilzaam en bevrijdend zijn om met hulp van mij als onafhankelijke mediator, in gesprek te gaan over een geschil.

Doordat ik partijen stimuleer ook vanuit het perspectief van de ander naar een situatie te kijken, kan een impasse worden doorbroken.

Foto: Femke Teussink

Een mediation bestaat uit een aantal gezamenlijke sessies, op een locatie naar eigen keuze.

Opdrachtgevers.

Reacties van opdrachtgevers

De kracht van Margreet is dat ze exact de vragen weet te stellen die in het publiek leven en bovendien goed doorvraagt. Als het nodig is geeft ze het gesprek op een nette en humoristische manier een andere wending. Ze is prikkelend en open. Daarnaast is Margreet een heel fijn persoon om mee samen te werken, zowel in de voorbereiding als op de avond zelf.

Margreet heeft ons jubileumcongres op vriendelijke én pittige wijze geleid. Voor het publiek een echte gastvrouw, voor de sprekers een interviewer met kennis van zaken. Voor mij als organisator heerlijk om met zo’n vakvrouw te werken: goed voorbereid, to the point en professioneel.

Margreet is een enthousiaste en sprankelende persoonlijkheid. Wij hebben haar ervaren als een betrokken en professionele dagvoorzitter en discussieleider. Ze denkt mee over de vorm van discussies, bereidt zich goed voor en verdiept zich in de materie waardoor er een heldere lijn ontstaat en de boodschap duidelijk overkomt. Met veel plezier hebben wij met haar samengewerkt tijdens onze relatiedag.

Margreet weet een discussie in goede banen te leiden door op een prettige toon scherpe vragen te stellen, snel te kunnen schakelen en in te haken op wat er gezegd wordt, zonder de essentie van het vraagstuk te verliezen.

Margreet bereidt zich vakkundig voor. Ze weet precies de goede, kritische en scherpe vragen te stellen. Ze is snel en doortastend, zonder drammerig over te komen. Margreet is een zeer ervaren gespreksleidster, maar vooral ook een hele leuke, enthousiaste vrouw. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij was om met haar samen te werken.

Modereren is een vak, en Margreet beheerst dat vak als geen ander. Vanuit haar jarenlange ervaring weet ze precies wat er nodig is om het beste in haar gasten naar boven te halen. Dit leidt tot boeiende en bijzondere gesprekken van hoge kwaliteit, geleid onder een ijzersterke regie. Dankzij haar professionele, daadkrachtige en betrokken werkwijze, is het een groot plezier met Margreet samen te werken.

Contact.

Wilt u meer weten over mijn inzetbaarheid of meer informatie over mijn werkwijze? Stuur dan een e-mail naar margreet@margreetreijntjes.nl of bel mij op +31 6 28877447.

© Copyright 2017 - Margreet Reijntjes