• ‘Als ervaren interviewer zorg ik voor een professionele podcast.’

Podcastmaker.

Op verzoek van zeer uiteenlopende opdrachtgevers, zoals de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, Trias Politica Advies, BNNVARA en de Raad voor Dierenaangelegenheden heb ik de afgelopen jaren al meerdere podcast-reeksen gemaakt. De podcasts gingen over thema’s als opvoeden, aanbestedingen, mondiale milieuveranderingen en dierenrechten.

Steeds meer (kennis)instellingen en bedrijven laten podcasts maken, het biedt ze de mogelijkheid zelf onderwerpen en sprekers aan te dragen en hiermee een eigen doelgroep te bereiken.

In heel Nederland zijn tal van studio’s waar podcasts opgenomen kunnen worden. Vaak bieden zij ook de mogelijkheid de opnames door een editor te laten monteren. In de meeste gevallen zorg ik voor een montage-schema voor de technicus.

Graag denk ik bij het voorbereiden van de podcasts mee over onderwerpkeuze, invalshoek en interessante sprekers. Door mijn jarenlange ervaring als interviewer weet ik aan welke voorwaarde een goede podcast moet voldoen en hoe gasten daar het beste op voorbereid kunnen worden.

Voor veel bedrijven is het produceren van een podcast iets waar ze geen enkele ervaring mee hebben. Het wordt daarom als prettig ervaren bij dit maakproces een professionele onafhankelijke interviewer te betrekken.

Doordat podcasts via allerlei apps en Spotify te beluisteren zijn, is het afzetgebied oneindig. Luisteraars kunnen zelf een geschikt moment kiezen om de content te beluisteren.

Opdrachtgevers.

Reacties van opdrachtgevers

De kracht van Margreet is dat ze exact de vragen weet te stellen die in het publiek leven en bovendien goed doorvraagt. Als het nodig is geeft ze het gesprek op een nette en humoristische manier een andere wending. Ze is prikkelend en open. Daarnaast is Margreet een heel fijn persoon om mee samen te werken, zowel in de voorbereiding als op de avond zelf.

Margreet heeft ons jubileumcongres op vriendelijke én pittige wijze geleid. Voor het publiek een echte gastvrouw, voor de sprekers een interviewer met kennis van zaken. Voor mij als organisator heerlijk om met zo’n vakvrouw te werken: goed voorbereid, to the point en professioneel.

Margreet is een enthousiaste en sprankelende persoonlijkheid. Wij hebben haar ervaren als een betrokken en professionele dagvoorzitter en discussieleider. Ze denkt mee over de vorm van discussies, bereidt zich goed voor en verdiept zich in de materie waardoor er een heldere lijn ontstaat en de boodschap duidelijk overkomt. Met veel plezier hebben wij met haar samengewerkt tijdens onze relatiedag.

Margreet weet een discussie in goede banen te leiden door op een prettige toon scherpe vragen te stellen, snel te kunnen schakelen en in te haken op wat er gezegd wordt, zonder de essentie van het vraagstuk te verliezen.

Margreet bereidt zich vakkundig voor. Ze weet precies de goede, kritische en scherpe vragen te stellen. Ze is snel en doortastend, zonder drammerig over te komen. Margreet is een zeer ervaren gespreksleidster, maar vooral ook een hele leuke, enthousiaste vrouw. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij was om met haar samen te werken.

Modereren is een vak, en Margreet beheerst dat vak als geen ander. Vanuit haar jarenlange ervaring weet ze precies wat er nodig is om het beste in haar gasten naar boven te halen. Dit leidt tot boeiende en bijzondere gesprekken van hoge kwaliteit, geleid onder een ijzersterke regie. Dankzij haar professionele, daadkrachtige en betrokken werkwijze, is het een groot plezier met Margreet samen te werken.

Contact.

Wilt u meer weten over mijn inzetbaarheid of meer informatie over mijn werkwijze? Stuur dan een e-mail naar margreet@margreetreijntjes.nl.

© Copyright 2017 - Margreet Reijntjes